woensdag 22 februari 2017

DIY: Do what you love

 

Sinds ik weet niet wanneer lees ik met heel veel plezier de blogs van Ingrid van Willenswaard, ook wel bekend onder haar blognaam 'ingthings'. Ingrid is zo iemand waar je gelijk een goed gevoel bij hebt. Hoewel we elkaar nooit ontmoet hebben, voelt ze toch als een goede bekende ofzo... Ze weet mij iedere keer te raken met haar woorden. Ze komen recht uit het hart. En het lijkt alsof het haar weinig moeite kost om eerlijk te zijn, en zich daarmee kwetsbaar op te stellen. Lijkt zeg ik, want we kennen elkaar natuurlijk niet echt dus ik weet dat niet zeker.

Ik durf best te zeggen dat ik daar een beetje jaloers op ben. Hoe Ingrid dat doet. Ik ben nog steeds een beetje zoekende namelijk. Naar mijn 'verhaal' en hoe ik dat wil vertellen. Misschien ga ik daar al de mist in. Denk ik er te veel over na. En moet ik - net als Ingrid? - simpelweg vanuit mijn hart spreken. Daar heb ik in het dagelijks leven meestal ook niet zo'n probleem mee. Dan ben ik soms juist te eerlijk en open, bot zelfs wanneer ik niet uitkijk... Daarom inspireerde Ingrid me enorm met dit stukje uit één van haar laatste blogs:


Dat je gewoon door moet gaan met wat je het liefste doet,
ook al verwacht je niet dat je daar succes mee
zal hebben (zoals ik al die jaren ben blijven bloggen,
zonder een enkele verwachting maar omdat ik het leuk vind).
Dat je op welke leeftijd dan ook, nog iets anders
kan gaan doen en als je dat doet met liefde en 
toewijding, andere werelden best
bereikbaar zijn, als je maar door blijft lopen.
(Ook nadat je vele malen gestruikeld bent.)

Dus... vanaf nu ga ik nog meer vanuit mijn hart spreken. En schrijven. Geen stappenplan maar gewoon doen. Net zoals ik vaak zomaar, vanuit het niets zin heb om iets te maken. Daarom laat ik je achter met dit DIY-idee. Zonder uitleg dit keer. Laat je eigen creativiteit er maar op los. Do It Yourself!

PS: Ingrid heeft een aantal prachtige boeken gemaakt. Ik haal hier nog steeds veel inspiratie uit. In Kringloopgeluk en Vive la vie vind je allemaal supertleuke DIY-ideetjes. Net als in Lov-ing wool, dat vol staat met doe-projecten voor haken, breien, borduren en vilt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten