woensdag 1 februari 2017

Baktherapie


Dat ik blij word van bakken wist ik al. Niet in de laatste plaats omdat ik daarna vaak (want niet alles lukt altijd even goed) kan genieten van een heerlijke zelfgemaakte creatie. Van chocoladebrownie en ouderwetse appeltaart tot de wat gezondere bananencake en worteltaart, ik vind het allemaal even lekker.

Toen ik onlangs weer eens stond te klooien in de keuken, voelde ik ineens een soort van rust over me heen komen. Terwijl ik daarvoor nogal rusteloos was. Het bleef maar malen daarboven. Beetje doelloos want het schoot alle kanten op. Maar vooral ook vermoeiend. Tijdens het hele bakproces werd ik steeds kalmer. Het was net mediteren. Misschien was dat het ook wel...

Op het moment dat ik het bewuste baksel de oven in duwde, realiseerde ik het me pas. Dit was gewoon baktherapie. Ik voelde me niet helemaal senang, pakte vervolgens één van de kookboeken uit mijn zorgvuldig bij elkaar verzamelde collectie en ging bakken. En op zich is nu niet zo heel belangrijk wat ik bakte, - hoewel het eindresultaat zeer geslaagd was - want het ging om het bakken zelf. Daarmee wist ik mijn hoofd of nou ja, mijn gedachten voor heel even uit te schakelen. Hoe heerlijk.

Dan toch nog even over wat er dan die oven in ging of eigenlijk uit kwam: kokos-limoenbrood. Eerder maakte ik al eens de hotcakes uit het fijne 'ontbijtboek' van Denise Kortlever. En ook dit recept uit All-day breakfast is weer eentje om je vingers bij af te likken. Denise noemt het brood maar ik ervaar het meer als cake. Misschien omdat er best wel wat suiker in zit... Het recept voor het kokos-limoenbrood vind je bij Francesca kookt. Meer recepten van Denise staan op The All-Day Kitchen.

2 opmerkingen:

  1. Dit herken ik heel erg, dat je daar van op knapt. Helaas heeft mijn oven momenteel een storing grmmphhh!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn hè? Mijn oven is niet zo betrouwbaar dus soms even afwachten hoe iets eruitkomt... Zo heb ik ooit eens een nog lang niet ontdooide (want vis uit de vriezer gebruikt) visschotel gehad. Ai...

      Verwijderen