zondag 1 oktober 2017

Try myself: GlamGlow YouthMud


Dat de maskertjes van GlamGlow erg populair schijnen te zijn onder de sterren (die in Hollywood vooral), maakt niet zoveel indruk op mij. Ik 'ontdekte' dit beauty merk eerlijk gezegd door een post van een dame die ik op Instagram (IG) volg. Zo gaat dat tegenwoordig vaak. Bij mij dan. Dat ik iets (en dat kan echt van alles zijn) voorbij zie komen en dan zelf wil uitproberen. En uiteraard niet zomaar alles.

De mevrouw in kwestie was erg te spreken over de YouthMud van GlamGlow en daar kan ik meer mee dan dat hele sterren-gebeuren. Of met wat dit masker volgens de producent belooft: 'For Super Sexy Super Radiant Skin'. Goed. Laten we duidelijk zijn. Ik wil dat heus. Een super stralende huid. Als ik er dan (ineens) ook heel sexy uit ga zien, best. Mooi meegenomen. En dus wilde ik dit 'wondermiddeltje' wel eens testen. Here we go.

We beginnen met een before picture (no shame & no filter!) van mijn net-uit-bed-gezicht:


Hier scoor ik wel wat punten mee toch? Je blote billen-gezicht gewoon zomaar op het wereldwijde web gooien. Voor iedereen om er iets van te vinden. Another story... Terug naar de test. Waarbij ik overigens heb gekozen voor de zogenaamde 'travel size' (15 g) van de YouthMud, die ik voor €15,25 bij Douglas kocht. Wel een beetje spaarzaam mee omgaan dus. Je mag dit masker overigens zo'n twee keer per week gebruiken.


Ik begin te smeren en wat mij meteen opvalt is dat de groenige substantie vrij droog en korrelig (logisch want het is toch een soort van scrub) aanvoelt. En dat het heel snel opdroogt. Bijna direct nadat ik het opsmeer. Hierdoor krijg ik het niet lekker gelijkmatig verdeeld over mijn gezicht. Ik vermijd de tere huid rondom de ogen, hoewel ik juist daar wel wat extra hulp kan gebruiken. Maar daar is dit specifieke maskertje niet voor bedoeld.


Na ongeveer 5 minuten is het masker helemaal opgedroogd. Ik weet niet precies hoe lang ik de YouthMud op m'n gezicht mag of moet laten zitten voor het beste resultaat. Dat staat niet duidelijk aangegeven op de verpakking, waar overigens sowieso geen gebruiksaanwijzing bij zat. Wel lees ik dat je na 10 minuten een tintelend gevoel kunt ervaren. En dat je het masker daarna kunt afspoelen. De beloofde of voorspelde 'tingling' ervaar ik niet. Na een tijdje voelt mijn gezichtshuid wel een beetje warm aan.


Tijdens het wachten schieten allerlei gedachten door m'n hoofd. Ik ben net aan de Vegan Challenge (een maand lang alleen vegan eten) begonnen en vraag me ineens af hoe diervriendelijk dit product is. Dit had ik natuurlijk van tevoren moeten uitzoeken. En dat zal ik voortaan ook doen met producten die ik uittest. Het blijkt dat GlamGlow goed bezig is maar helemaal 'cruelty-free' is het Amerikaanse bedrijf niet: "We do not test our products on animals, nor do we ask others to conduct animal testing on our behalf, except when required by law." (Gaat dan om dat laatste stukje, dat wat ruimte over laat voor interpretatie)

Ik spoel het masker na zo'n 15 minuten voorzichtig af met lauwwarm water. Na het afspoelen zijn vooral mijn wangen eerst wat rood. Maar mijn gezichtshuid voelt heerlijk aan, poezelig zacht. En helemaal niet droog, waar ik stiekem een beetje bang voor was.


Nu eerst maar eens douchen en kijken hoe mijn gezicht er dan uitziet...


Sowieso redelijk stralend. Al zeg ik het zelf. En natuurlijk is je huid vaak wat rood na een warme douche dus ik laat het daarna nog even rusten. Om na een uurtje nog eens te kijken. Wanneer ik dan nog eens in de spiegel kijk, realiseer ik me dat ik mijn dagelijkse portie crème niet heb opgesmeerd. En guess what? Ik heb het niet eens gemerkt. Normaal voelt mijn gezichtshuid dan al gauw droog en trekkerig aan. Maar niets van dit alles.


Dan de hamvraag, en waar het mij allemaal om te doen was. Zorgt YouthMud echt voor een prachtig stralende, fris uitziende (lees jongere) huid? Ik ben licht enthousiast. Het is een fijn maskertje om je gezicht in korte tijd een soort van 'boost' te geven. Zo'n beetje wat deze YouthMud je ook belooft. En hoewel ik mezelf nu niet ineens super sexy vind, voelt mijn huid wel heerlijk aan. Geen dagcrème nodig en misschien laat ik mijn gezicht wel helemaal 'au naturel' vandaag. Oordeel zelf:
2 opmerkingen:

  1. Ach ik vond je al echt heel mooi! En daarna zie je er heerlijk rozig uit. Ja, aanrader! Ga m ook proberen. Geen foto's hoor, zoveel lef heb ik niet. Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah... lief! En zoveel lef heb ik heus niet hoor (over het algemene dan). Vond alleen wel dat je het 'resultaat' dan ook moet showen ;)

    BeantwoordenVerwijderen